Jan Kokweg 60    |    9641 KT VEENDAM    |     0598 - 72 42 02

Terug naar: Damwanden beschoeiing

Bouwteam kade Kantens

Opdrachtgever: Gemeente Het Hogeland
Uitvoering: 2024

Samen met Gemeente zitten we in een bouwteamproject om de kademuur in Kantens te vervangen. De gemetselde kademuur in het Boterdiep is aan het einde van de levensduur en wordt vervangen.

Wat gaan we doen?

De gemetselde kademuur is toe aan vervanging. We verwijderen de bestaande constructie en brengen een nieuwe (gewelfde) kademuur aan. Op onderstaande afbeelding is een impressie van de nieuwe kademuur te zien.

Voordat we de nieuwe kademuur gaan bouwen, stellen we de constructieve tekeningen en berekeningen op. We moeten zeker weten dat de kademuur stevig genoeg is.
We pakken het aanliggend groen ook aan: er komt nieuwe beplanting. De grote boom en het straatmeubilair (zoals zitbank en prullenbak) blijven staan en we plaatsen een extra informatiebord. Op informatiebord is informatie te vinden over de voormalige sluis in het dorp.

Fun fact:

De kademuur was vroeger onderdeel van sluis Kantserverlaat, ook wel Kanstertil genoemd. De kademuren aan beide zijden zijn de voornaamste overblijfselen van de vroegere sluis en staat op de lijst van ‘Gebouwd erfgoed’ van Waterschap Noorderzijlvest.
 

Planning

We verwachten in het voorjaar te starten met uitvoeringswerkzaamheden en zijn naar verwachting in de zomer (2024) klaar. Zodra we meer informatie hebben delen we een nauwkeuriger planning met de omgeving

 

Nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven van het project? U leest hier de digitale nieuwsbrieven. U kunt zich via het contactformulier aanmelden voor de digitale nieuwsbrieven.


Nieuwsbrief februariINFORMATIE AANVRAGEN

Heeft u een vraag, of wilt u graag meer informatie? Neem dan via het formulier vrijblijvend contact met ons op. We komen hier zo snel mogelijk op terug. 

Door uw gegevens in te vullen gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt om u te benaderen. Uw gegevens vallen onder onze Privacyverklaring ingevolge de AVG.